29 iulie 2012

Andrei Stan si Tănase Dănăilă tecuci.eu  150x96 Perenitatea e un vis agăţat de colţul unei stele Stan M. Andrei  Perenitatea e un vis agăţat de colţul unei stele  Stan M. Andrei ca dascăl te simţi negru pentru că nu toţi elevii sunt albi. Dacă ar fi să încapă  poetul-dascăl Stan M. Andrei într-o definiţie, aş spune că este un dăltuitor de frumos. Divinitatea a revărsat în el şi Har şi Dar. Cine crede că folosesc cuvinte mari, doar pentru că dă bine, comite un păcat. Pentru că el şi-a făcut din condiţia de poet şi de dascăl un mod de a fi.  ,,Lumina adunată e lumina cea adevărat” ne mărturiseşte aforistic iar înălţimea cugetării sale nu este doar o licenţă poetică ci crezul său redat printr-o licenţă poetică.
Ceea ce-l uneşte pe poetul cu dascălul din sine este dragostea ridicată la rang de virtute pentru amândouă. Pentru că, numai prin dragoste omul ajunge la virtuţi. Iar a sculpta o viaţă suflete şi cuvinte, e o virtute. ,,Un om nu este doar opera naturii sale ci, mai ales, opera virtuţilor sale” spunea cineva. Aceasta este motivaţia noastră de a fi şi motivaţia pământului de a ne ţine.  Citiţi-l şi-l veţi cunoaşte pe Stan M. Andrei.
Tănase Dănăilă: Dragă Stan M.Andrei, ne cunoaştem de ceva ani, aşa că îţi propun să nu ne mai formalizăm protocolar şi să folosim formula de adresare la persoana a doua, aşa cum o facem în relaţiile personale. Eşti un dascăl special, şcolit temeinic, de-adevăratelea, nu ca acum când se intră cu buletinul şi se iese cu diploma. (mai mult…)

23 iulie 2012

Revista Tecuciul literar artistic la 6 ani 150x105 Revista ‘’Tecuciul Literar artistic’’ a implinit 6 ani de existenţă  In aprilie, s-au implinit 6 ani de la apariţia primului număr al revistei “Tecuciul literar-artistic”,revista de cultura,opinie si informare, ce apare la editura “Eleonora”, cu sprijinul Primăriei Tecuci.  Cu acest prilej, la sala Protoieriei din Tecuci, s-au sarbatorit cei 6 ani de existenţă ai revistei,al carei director executiv este dr. Petru Blaj, iar redactor sef d-na profesoara Eleonora Stamate. Din colegiul redactional fac parte; Dan Movileanu, Dionisie Duma, Tanase Danaila, Paul Blaj, Petru Dinvale, Paul San Petru, A.G. Secara, Ion Manea, Mihail Pohrib, Vasile Sevastre Ghican si Nicolae Chiscop. Colegiul editorial este compus din; acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, Theodor Codreanu, Angela Ribinciuc, prof. drd. Narcisa Florentina Boldeanu, Vasile Tarateanu si Valeriu Matei. Secretar de redacţie este Florentina Golea iar responsabilitatea tehnoredactării îi revine lui Avram Costel Dan. La aceasta sarbatoare au participat alaturi de cei care conduc destinele publicatiei, dl. dr. Petru Blaj si d-na Eleonora Stamate, personalitati ale vietii culturale tecucene, care de-a lungul celor 6 ani de aparitie a revistei, au scris in paginile acesteia. (mai mult…)